Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головного гауляйтера Запорізької області засудили до 15 років позбавлення волі

  • 29.06.2023, 19:45
  • 1 341

Очільника окупаційної адміністрації рф у тимчасово захопленій частині Запорізької області Євгена Балицького засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна

Балицький . Фото з мережі
Балицький . Фото з мережі

Як повідомили в СБУ, гауляйтер Запоріжжя Балицький був одним із перших, хто підтримав криваве вторгнення росії в Україну, за що й отримав свою «посаду». Тоді загарбники призначили його гауляйтером на захопленій території південного регіону.

Зазначається, що окупанти погрожували людям репресіями та фізичною розправою, аби змусити працівників місцевого самоврядування визнати «повноваження» колаборанта. А незгодних ув’язнювали до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам.

Згідно з даними слідства, Балицький займався організацією місцевого псевдореферендуму щодо «приєднання» Запорізької області до росії. Під його керівництвом створювали незаконні «виборчкоми», у яких фальсифікували результати «голосування» на користь рф. Також Балицький звертався після псевдорефередуму до володимира путіна визнати окуповану частину Запорізької області «новим суб'єктом» росії та підписав незаконний «договір про входження» регіону до складу країни-агресора.

Як відомо, Балицький перебуває на тимчасово окупованій території на півдні України. Тривають заходи для його притягнення до відповідальності за злочини перед Україною.

Схожі новини