Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Повернення військовим доплат у 30 тисяч — це обов’язок держави»

  • 10.04.2023, 15:31
  • 1 385

Петро Порошенко з трибуни парламенту заявив, що повернення військовим виплат у 30 тисяч — це обов’язок держави перед захисниками

Як відомо, «Європейська Солідарність» наполягала на поверненні доплат військовим, і Верховна Рада сьогодні ухвалила відповідне рішення.

«Я думаю, що не відкрию великої таємниці - зараз кожен українець і вся Україна живе в очікуванні великого контрнаступу. Ми не говоримо про дату, ми не говоримо про напрямок, але з цим пов’язані всі надії українського народу. Але чекати і вболівати замало. Необхідно кожному зробити максимум можливого, щоб підвищити ефективність дій Збройних Сил. І обов’язок кожного цивільного — зробити все залежне, щоб досягти цієї мети», — зазначив Порошенко.

«Цим понад рік займається наша команда. Але армія потребує не лише уваги, але й поваги. Їй треба не тільки зброю дати, не тільки забезпечити надійний тил, а й гарантувати надійний соціальний пакет, на який військові заслужили більше, ніж будь-хто», — вважає п’ятий Президент.
«Сьогодні почався Страсний тиждень, і ми маємо вгамувати усі пристрасті. Але заради армії, якщо треба, ми будемо наполягати на реалізації пропозицій «Європейської Солідарності», — наголосив Порошенко.

«Ми подали законопроєкт, яким передбачено спрямування коштів державного бюджету на Збройні Сили. Йдеться зокрема про повернення виплат у 30 тисяч гривень як мінімум для медичних, логістичних та інших підрозділів, які задіяні у бойових діях, біля лінії фронту ризикують життям і здоров’ям. І вони не охоплені, на жаль, жодними виплатами», — зазначає Порошенко.

«Абсолютно неприпустимим є і скорочення обсягів прав і свобод, що напряму суперечить 22 статті Конституції, де встановлюється, що при прийнятті нових законів або внесених змін до чинних не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод. Вимагаю від ініціаторів скорочення пільг учасників бойових дій забрати назад свої пропозиції», — наголосив Порошенко.

«І ще одне дуже наболіле. Родини загиблих повинні отримати в повному обсязі і негайно передбачену законом допомогу. Ми разом із депутатами від „Слуг народу“ внесли пропозицію про 3 мільярди — негайно реалізувати і виплатити ці гроші», — закликав Петро Порошенко.

Схожі новини