Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мільйон злотих за допомогу у пошуках винуватця забруднення Одри, — Моравецький

  • 13.08.2022, 19:49
  • 1 197

Уряд Польщі обіцяє нагороду у розмірі 1 мільйон злотих (близько 220 тисяч доларів США) за допомогу у пошуку винуватця забруднення ріки Одер

Polskie Radio повідомляє, що про нагороду заявив прем'єр-міністр республіки Матеуш Моравецький під час пресконференції в Гожуві-Велькопольському.

«Разом з міністром внутрішніх справ і поліцією ми погодили, що буде визначена спеціальна нагорода, щоб можна було якомога швидше встановити, хто і коли став винуватцем такого роду злочину стосовно навколишнього середовища», — сказав посадовець.

При цьому заступник голови Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацєй Вонсік повідомив, що винагорода становитиме мільйон злотих.

Моравецький зазначив, що до екологічної катастрофи, найімовірніше, призвів незаконний скид шкідливих речовин у річку. За його словами, нині одним із пріоритетів є пошук і покарання винних в забруднені водної артерії.

Відповідно до попередніх висновків експертизи, Одер міг бути забруднений у районі дамби Ліпки неподалік міста Олава, розташованого у Нижньосілезькому воєводстві. Через отруєння у ріці загинули тисячі риб, а її води стали брудними і каламутними.

Прем'єр-міністр Польщі повідомив, що після інциденту вирішив відправити у відставку керівника компанії «Польські води» Пшемислава Даци та голову Головної інспекції охорони навколишнього середовища Міхала Містшака.

Схожі новини