Передплата 2024 «Добрий господар»

ЗМІ: Кличку можуть оголосити підозру і зняти з посади

  • 18.08.2021, 18:15
  • 872

Як зазначають ЗМІ, правоохоронці отримали вказівку вручити підозру чинному мерові Києва Віталію Кличкові

Меру Києва Віталію Кличку можуть оголосити підозру та усунути з посади голови Київської міської держадміністрації. На його місце можуть призначити міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. Про це «Обозревателю» повідомили джерела в партії «Слуга народу».

За їхніми словами, спочатку правоохоронні органи нібито отримали доручення знайти хоч якусь інформацію, яка могла би дискредитувати міського голову. А тепер правоохоронці уже отримали іншу вказівку — вручити йому підозру.

За інформацією джерел, причиною цього є нібито спроба усунути Кличка із посади.

Оголошення про підозру, за словами джерел у «Слузі народу», має відбутися до засідання Ради національної безпеки і оборони, яке проведуть у п'ятницю, 20 серпня.

«Тепер вказівка — вручити меру столиці підозру. Ну й що, що в суді справа розвалиться, головне — заляпати Кличка зараз. А далі нехай виправдовується. Це має відбутися нібито до п'ятничного засідання РНБО», — сказав співрозмовник видання.

Крім того, як зазначили джерела, у Верховній Раді уже збирають підписи для скликання позачергового засідання для того, щоб розглянути питання про звільнення Чернишова з посади очільника Мінрегіону. Достатню кількість підписів — 150 — уже зібрано.

Як відомо, столичні правоохоронці з травня проводять обшуки на столичних комунальних підприємствах та в департаментах КМДА.

Читайте також: «Радянські» інсталяції на Алеї Героїв Небесної Сотні: що це було?

Схожі новини