Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У нового речника Зеленського - “криворізький слід”

Працював на телеканалі олігарха Ахметова 

Доносити позицію президента Володимира Зеленського у тих чи інших питаннях відтепер буде колишній ведучий новин на телеканалі «Україна 24» Сергій Никифоров. На посаді речника глави держави він замінить скандальну Юлію Мендель, яку звільнили у квітні.

Телеведучий Сергій Никифором буде новим “голосом президента”.
Телеведучий Сергій Никифором буде новим “голосом президента”.

Новому «голосу президента» 35 років. Випускник Київського національного університету, має досвід роботи на телеканалах «Перший національний», К1, Euronews. А починав він свою телевізійну кар’єру кореспондентом криворізького каналу «Рудана». Як відомо, вихідцем із Кривого Рога є й нинішній очільник України.

За повідомленням «Детектор медіа», Никифоров виграв двомісячний «кастинг» серед 70 претендентів на посаду речника президента. Кандидатам давали різні завдання, вони проходили тести, один з перших — записати відеозвернення. Перед другим етапом відбору залишилося 10 учасників. Вони, зокрема, проходили іспит на вміння відповідати на «незручні» запитання журналістів. Із кандидатами особисто спілкувалися керівник президентської канцелярії Андрій Єрмак і його заступник Михайло Подоляк, який відповідає за роботу з медіа.

Джерела кажуть, що комісія зупинила свій вибір на двох претендентах. Крім Никифорова, великі шанси стати прессекретарем Зеленського мав Олександр Бондаренко, фахівець із комунікацій у компанії PlusOne. Ще раніше потенційним речником президента називали іншого телеведучого з «України 24» — Василя Голованова. Проте вирішальне слово було за самим Зеленським.

Ексречниця президента Юлія Мендель і далі працюватиме на Банковій, тепер вона зосередиться на роботі із закордонними ЗМІ. За менш як два роки роботи на посаді речника Мендель стала об’єктом жорсткої критики. Власним непрофесіоналізмом призводила до багатьох конфліктів із журналістами, неадекватною поведінкою компрометувала Зеленського, який, до речі, постійно її вигороджував. За часів Мендель у пресслужбі президента (та й сама речниця) допускали багато інформаційних «ляпів», які, крім усього, шкодили нашим міжнародним стосункам.

Схожі новини