Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Білорусі на литовському кордоні затримали двох опозиціонерів

  • 05.06.2021, 18:15
  • 592

Білоруські силовики на кордоні з Литвою затримали ще двох активістів, які брали участь в акціях протесту після президентських виборів у 2020 році

Про це повідомили в МВС Білорусі.

Активістів (21 і 27 років), які є мешканцями Бреста, затримали увечері 4 червня на ділянці кордону «Рудевщіна». Як свідчить заява МВС, вони перебували в міжнародному розшуку «за участь у масових заворушеннях».

За даними білоруських правоохоронців, вони жили в Москві, а 2 червня прибули до Мінська, щоб звідти дістатися до ЄС.

«На затриманих склали адміністративні протоколи за незаконний перетин державного кордону Республіки Білорусь», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Ласкаво просимо»: Лукашенко дозволив бойовикам ОРЛО допитати Протасевича

У білоруському МВС стверджують, що обидва затримані нібито є учасниками «навколофутбольного руху неонацистської спрямованості». Також білоруське МВС опублікувало відео із затриманими активістами.

Нагадаємо, 23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса.

Після посадки борту в Мінську були заарештовані активіст й опозиційний журналіст Роман Протасевич і його подруга Софія Сапега. Білоруські правозахисники визнали Сапегу і Протасевича політв'язнями.

Схожі новини