Передплата 2024 ВЗ

На ПП «Шегині-Медика» вакцинуватимуть українців-заробітчан

Розпочнуть з 8 червня, процедура буде безкоштовною і добровільною

Початок вакцинації від коронавірусу для українців-заробітчан на польському кордоні запланований на 8 червня. Щепитимуть на пропускному пункті «Шегині-Медика», вакцинами AstraZeneca і Johnson&Johnson, процедура буде безкоштовною і добровільною для громадян України.

Про це повідомив «Інтер­факс-Україна» з посиланням на міжнародну компанію з працев­лаштування Gremi Personal, яка розпочала організацію такого процесу для своїх працівників.

Згідно з повідомленням, у Міністерстві здоров’я Польщі анонсували можливість щепи­тися в Польщі для усіх інозем­ців — тих, хто має робочу візу, студентів, подружжя та дітей іноземців. Для щеплення не є обов’язковими дозвіл на постій­не проживання, медична стра­ховка чи наявність польсько­го ідентифікаційного номера PESEL.

Як розповів гендиректор компанії Gremi Personal Томаш Богдевіч, опитування працівни­ків компанії засвідчило, що по­над 55% хочуть вакцинуватися, аби отримати можливість час­тіше відвідувати Україну і, по­вертаючись у Польщу, не роби­ти ПЛР-тести або не відбувати карантин. Крім того, є тенденція з боку власників польських під­приємств, які зацікавлені у пра­цевлаштуванні саме вакцинова­них працівників з України.

Схожі новини