Передплата 2024 ВЗ

Біля українського кордону перебувають майже 100 тисяч російських військових, - ЗМІ

  • 06.05.2021, 10:40
  • 479

Російська Федерація вивела лише кілька тисяч військовослужбовців. На різних ділянках українського рубежу досі перебувають ще приблизно 80 тис. військових

Це найбільша кількість військовиків, яку Росія накопичила там з моменту анексії Криму у 2014 році.

Про це пише американське видання The New York Times.

З посиланням на чиновників адміністрації президента США Джо Байдена видання інформує про те, що російське військове керівництво дійсно наказало деяким своїм підрозділам повернутися в казарми до 1 травня. Частина військ дійсно відійшла від кордону. Однак багато підрозділів залишили свої вантажівки і бронетехніку як сигнал про те, що вони можуть повернутися, якщо президент Росії Володимир Путін вирішить розгорнути їх знову.

Представники адміністрації заявили, що вони сприймають постійну присутність військ на кордоні з Україною як сигнал Путіна про те, що він може зрівнятись та фактично перевершити кількісно військовослужбовців, які беруть участь в навчаннях США і НАТО в Європі.

Також, як пише видання, військові аналітики зазначили, що розгортання військ Путіна явно було для того, щоб зробити їх видимими, це як «спроба пограти мускулами» і частина стандартної процедури Кремля, особливо на початку каденції нового американського президентства.

За словами офіційних осіб, Путін цілком може шукати способи перевірити рішучість Байдена, але небезпека полягає в тому, що будь-яке нарощування військової потужності може вийти з-під контролю або спровокувати більш глибоку кризу.

Американські чиновники зазначили, що невпевнені в тому, які саме цілі в Путіна.

Читайте також: Україна посилить співпрацю з кіберцентром НАТО в Естонії

Схожі новини