Передплата 2024 «Добрий господар»

У США збільшили ліміт на в'їзд біженців

  • 04.05.2021, 11:55
  • 609

Ліміт на прийом біженців до США в 2021 фінансовому році буде збільшено з 15 тисяч осіб до 62,5 тисяч

Відповідну заяву президента країни Джо Байдена опубліковано на сайті Білого дому.

«Зважаючи на попередню консультацію моєї адміністрації з Конгресом, я постановляю, що збільшення допустимого ліміту [біженців] до 62 500 осіб в 2021 фіскальному році виправдано гуманітарними проблемами, а також відповідає національним інтересам країни», — йдеться в повідомленні.

Там також зазначено, що незабаром будуть прийняті 2 тис. осіб, яким попередня адміністрація відмовила у в'їзді до США. У повідомленні Байден нагадав, що збільшення квоти на прийом біженців було частиною його передвиборчої програми.

Найбільший потік біженців очікується з Африки. Квота на цей регіон становить 22 тисячі осіб. Потім йдуть Близький Схід і Південна Азія — 13 тисяч.

Читайте також: Тейлор розповів, коли Байден може завітати до України

16 березня Байден підписав указ, який зберігав квоту на прийом біженців у 2021 році на рівні 15 тис. Таку цифру в жовтні минулого року встановив його попередник — експрезидент США Дональд Трамп.

5 лютого голова Білого дому скасував три укази, які схвалив Дональд Трамп. Зокрема, Байден відновив розпорядження про возз'єднання сімей нелегальних мігрантів із дітьми, розлученими на кордоні США та Мексики.

Ще два укази спрямовані на «усунення причин міграції». В указах йдеться про необхідність «відновлення віри в імміграційну систему країни».

Байден також заявив, що збирається підвищити ліміт на мігрантів, які щороку можуть в'їжджати в країну. Щорічно в країну зможуть в'їжджати до 125 тисяч осіб.

Схожі новини