Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вибух на Позняках: працівникам "Київгазу" оголосили підозру

  • 26.04.2021, 19:35
  • 678

П'ятьом працівникам “Київгазу” повідомили про підозру у справі вибуху у багатоповерхівці на Позняках

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

«У межах розслідування за фактом вибуху у житловому будинку на Позняках, що стався 21 червня 2020 року, про підозру повідомили першому заступнику голови правління АТ „Київгаз“ та ще чотирьом службовим особам АТ „Київгаз“», — йдеться у повідомленні.

Одночасно вказаним особам вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з обов’язком носити електронний засіб контролю.

Крім того, вживаються заходи до заочного повідомлення про підозру ще одній особі, яка від серпня 2020 року перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Читайте також: Під завалами на Позняках знайшли чотирьох кішок: дивовижні історії порятунку

Відповідно до висновку комплексної судової експертизи службові особи АТ «Київгаз» під час здійснення повірки побутових лічильників газу у будинку по вул. Соломії Крушельницької, 1, допустили порушення вимог нормативно-правових актів, зокрема «Правил безпеки систем газопостачання», «Кодексу газорозподільних систем» та інших, в частині встановлення технологічної перемички (байпасу) у внутрішньобудинковий газогін замість знятого лічильника газу.

Унаслідок порушення вищезазначених норм законодавства 21 червня минулого року трапився вибух газу, що призвів до обвалу конструкцій десятиповерхового багатоквартирного житлового будинку, загибелі 5-ти осіб і травмування 3-х людей.

Унаслідок втрати житла мешканцям будинку заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму понад 53 млн. грн.

Схожі новини