Передплата 2024 «Добра кухня»

Власники кішок менше піддаються стресу

Лікувальні властивості котів завжди викликали інтерес науковців. А взаємодія людини з котом перетворилась на повноцінний метод лікування – фелінотерапію (інша назва – кототерапія)

Отже, домашні улюбленці:

Врівноважують психічний стан

Медики стверджують, що погладжування котів заспоко­ює збуджену нервову систему людей з психічними розладами. Окрім цього, власники кішок у середньому мають найменше симптомів стресу. На другому місці — власники собак.

Найкраще для ролі психо­терапевта чи невропатолога підходять довгошерсті кішки — сибірські, ангорські, перські, бірманські. Вони також допо­магають від безсоння, дратів­ливості, депресії.

Котяче муркотіння сприяє загоєнню ран

Коти муркочуть у діапазоні спеціальної терапевтичної ві­брації — у частоті від 25 до 150 герц. За цієї частоти найкра­ще відновлюються котячі м’язи і кістки. Але ці хвилі також під­ходять і для людей. Дослідили, що котячим муркотінням мож­на вилікувати переломи кісток, відновити пошкоджені м’язи. Окрім цього, перські кішки здат­ні полегшувати біль у суглобах і симптоми остеохондрозу.

Поглинають негативне ви­промінювання

Людина постійно оточе­на електромагнітним полем (ЕМП), яке випромінює по­бутова техніка. Ці випроміню­вання негативно впливають на здоров’я людини. Коти погли­нають несприятливу для люди­ни енергію. Для них випроміню­вання не становить небезпеки. У теорії, кішка відчуває ненор­мальні коливання, влаштову­ється ближче і поглинає енер­гію, приводячи ЕМП людини в нормальний стан.

Покращують травлення

Для травлення корисно гла­дити кішок. Короткошерсті або безшерсті породи (сфінкси, сі­амські) зазвичай краще за інші породи лікують хвороби шлун­ково-кишкового тракту і сечо­статевої системи.

Роблять голкотерапію

Кішки здатні бути й «голко­терапевтами»: коли вони вила­зять на господаря і випускають кігтики, то подразнюють реф­лексогенні ділянки, як на сеансі голкотерапії.

Є біоенергетиками

Кожна кішка має таке місце на тілі свого господаря, куди зазвичай любить вмощуватися. Цим коти ніби «сканують» про­блемні місця і лягають на них, щоб лікувати. На думку вчених, якщо кішка часто лягає на го­лову свого господаря, у нього, швидше за все, гіпертонія або схильність до головного болю. Якщо на ліву лопатку або плече — це свідчить про проблеми із серцем. На поперек — пробле­ми з нирками, на ноги — якщо господар потерпає від зниже­ного тиску або часто застуджу­ється.