Передплата 2024 ВЗ

«Легитимный», «Резидент» та інші: СБУ викрила мережу небезпечних телеграм-каналів

  • 01.02.2021, 15:52
  • 639

У ході довготривалої спецоперації оперативники СБУ встановили, що агентурна мережа створена так званим 85-м Головним центром спеціальної служби Головного управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

До її складу входили мешканці Харкова та Одеси, активісти так званої «руської весни». Вони наразі «базуються» на території підконтрольної Росії «ПМР» — Придністровської Молдовської Республіки в Тирасполі.

Спецслужби країни-агресора залучили українських громадян до створення та адміністрування низки політичних всеукраїнських і регіональних Telegram-каналів. Йдеться про канали «Легитимный», «Резидент», «Картель», «Сплетница», «Чорний квартал», «Политический расклад», «Нетипичное Запорожье», «Тремпель Харьков», «Одесский фраер», «Днепр live», «Николаев live», «Херсон live».

За даними джерел Цензор. НЕТ, організатором мережі є Артем Давидченко, один з одеських «антимайданівців». Наразі його розшукують правоохоронні органи за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Telegram «гуляли» дані майже 7000 українських військових

Фігурант особисто адмініструє 12 Telegram-каналів, спілкується із замовниками матеріалів, звітує російським кураторам про виконану роботу та погоджує можливість розміщення замовних матеріалів. Вартість розміщення публікацій становить від кількох сотень у регіональних і до 25−30 тисяч гривень на всеукраїнських каналах.

Співробітники СБУ затримали у Києві (після відпочинку в Домініканській республіці) громадянку України, одну з ключових фігуранток провадження. Їй та ще одній учасниці агентурної мережі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Схожі новини