Передплата 2024 ВЗ

Інтерпол зняв ексголову НКРЕКП Вовка з міжнародного розшуку

  • 25.01.2021, 16:30
  • 576

Колишній голова НКРЕКП Дмитро Вовк знятий з розшуку Інтерполу, про це він повідомив у мережі Facebook

Вовк також оприлюднив відповідний документ.

«Інтерпол остаточно відмовив НАБУ та став на мою сторону. Після майже півторарічного розгляду сьогодні отримали звістку з штаб-квартири Інтерполу в місті Ліон, Франція — набуло чинності рішення про видалення даних щодо мене з баз Інтерполу. Довідку для пред'явлення за місцем вимоги додаю», — пише Вовк.

Він також зазначив, що рішення про видалення було прийнято на 114-ій сесії Комісії з Контролю за Файлами Інтерполу (відбувалась 05−09 жовтня 2020 року) та є логічним продовженням їх попереднього рішення від 21 лютого 2020 року про превентивне блокування запиту НАБУ.

«Це рішення Інтерполу як незалежної міжнародної організації є ще однією красномовною оцінкою якості матеріалів НАБУ — їх «доказовості», «об'єктивності», «неупередженості» та «перспективності», — пише Дмитро Вовк.

«Додатково зазначу про кінець епохи брехні НАБУ про начебто мій міжнародний розшук — Генеральний Секретаріат Інтерполу повідомив наступне:

  • — що вже закликав всі національні поліцейські бюро забезпечити оновлення національних баз та підтвердити відсутність даних щодо мене;
  • — факт невідповідності Конституції та Правилам Інтерполу будь-якої міжнародної поліцейської співпраці щодо мене", — повідомляє ексголова НКРЕКП.

Як відомо, 25 січня Вищий антикорупційний суд визнав законними та обґрунтованими дії прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який прийняв рішення про повторне закриття справи «Роттердам+», відмовивши у задоволенні скарги заводу Коломойського.

Раніше 22 січня Спеціалізована антикорупційна прокуратура вдруге закрила справу «Роттердам+» через відсутність збитків. У грудні 2020 року справу щодо Роттердам+ закрив також Антимонопольний комітет України.

Схожі новини