Передплата 2024 ВЗ

Ердоган звинуватив європейців у фашизмі та ісламофобії

  • 25.10.2020, 10:55
  • 743

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Європа наближає свій кінець через ісламофобії. З такою заявою він виступив у місті Кайсері

Коментуючи операцію німецьких силовиків в мечеті Мевляна в Берліні під час намазу, політик наголосив, що Європа фактично готує свій власний кінець, виступаючи проти мусульман. Про це пише агентство Anadolu.

«Європа повинна якомога швидше позбутися від цієї хвороби — ісламофобії, інакше вона обвалить всю Європу зсередини», — зауважив Ердоган.

За його словами, рейд на мечеть в Німеччині за участю сотень поліцейських не може бути пояснений «ні міркуваннями безпеки, ні будь-якою іншою причиною, крім як ісламофобією».

Читайте також: «Жодних поступок»: Туреччина стала серйозним гравцем на світовій арені

Також Ердоган звинуватив європейські країни в «фашистському менталітеті» і лицемірстві, згадавши карикатури на пророка Мухаммеда у французькому журналі Charlie Hebdo.

Турецький лідер заявив, що Анкара докладе будь-які зусилля, щоб шість мільйонів турецьких громадян і все мусульманське співтовариство в Європі могли жити в мирі.

Україна разом із турецькою компанією Bayraktar готується почати виробляти безпілотники. Турецька сторона готова зробити інвестицію.

Схожі новини