Передплатити Підтримати

Зберігайте рецепт: один з найсмачніших яблучних пирогів

Швидкий рецепт. Завжди виручить, навіть коли завітали несподівані гості

На приготування йде буквально декілька хвилин. А на смак, наче яблука у заварному кремі. Єдина порада — яблука беріть кислі або солодко-кислі.

Тісто:

  • 1 склянка борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 150 г вершкового масла
  • ½ склянки сметани

Начинка:

  • 1 яйце
  • 200 г цукру
  • 1 склянка сметани
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 3−4 кисло-солодкі яблука

На малому вогні розтопити в у кухлику масло, трохи охолодити і змішати зі сметаною. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. З"єднати обидві суміші і вимісити м"яке еластичне тісто. Борошна не підсипати, тісто має бути таким, що його неможливо розкачати. Пальцями викласти його у невелику форму, формуючи дно і бортик.

Очищені від шкірки яблука нарізати дуже тонкими скибками і викласти у форму на тісто.

Крем: збити яйце з цукром і ванільним цукром, додати сметану і борошно. Вимішати і цим кремом рівномірно залити яблука у формі.

Випікати у розігрітій до 180 °C духовці 50 хв.

Коли пиріг спечеться, дати йому охолонути, не виймаючи з форми.