Передплата 2024 ВЗ

САП закрила справу «Роттердам +» - журналіст

  • 28.08.2020, 16:24
  • 703

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу «Роттердам+», - про це з посиланням на джерела у САП повідомляє головний редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов

«За даними джерел Цензор. Нет, сьогодні процесуальний керівник справи „Роттердам +“ прокурор САП Віталій Пономаренко вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань постанову про закриття справи. Підставою для закриття справи є результати комплексної комісійної експертизи з визначення збитків, проведеної Службою безпеки України. Експертиза була передана в САП 18 серпня. Збиток державі не встановлено, експерти вважають, що ціни коливалися виключно через різницю в тарифах», — пише Бутусов.

«Таким чином, найбільший скандал із закупівлі Україною вугілля в РФ, який став підставою для порушення кримінальної справи Національним антикорупційним бюро, і який був підставою для звинувачень у корупції Володимиром Зеленським свого опонента екс-президента Петра Порошенка на знаменитих дебатах в квітні 2019 го, закінчився нічим», — резюмує журналіст.

Бутусов пише, що Зеленський, по суті, руками підпорядкованої йому СБУ закрив справу проти свого опонента, всупереч своїм же погрозам. «Одне з основних обвинувачень проти Порошенка Зеленський визнав безпідставним. Влада ніяк не коментує експертизу СБУ, на підставі якої винесено рішення прокуратури», — зазначає журналіст.

«Скандал з „Роттердам +“ спонсор Зеленського Ігор Коломойський використовував для отримання контролю над державною енергокомпанією „Центренерго“. Інших результатів справи не виявилося», — підсумував Бутусов.

Схожі новини