Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Чому передусім повертають осіб, які не мають стосунку до захисту інтересів України?" - рідні бранців вимагають пояснень

  • 16.04.2020, 14:55
  • 1 145

Люди кажуть, що радіють новим обмінам, але дивуються чому додому не повертають їхніх рідних

Після звістки про прийдешній обмін і оголошення у ЗМІ попереднього списку осіб, яких планують повернути, до президента звернулися рідні тих бранців, які досі залишаються в тюрмах окупантів, йдеться в ТСН.

Записали відео, у якому попросили пояснити, чому знову забули про їхніх близьких, і нині повертають осіб, багато з яких не має стосунку до захисту інтересів України.

У кінці звернення просять зустрічі із президентом і пояснень.

Читайте також: «Обмін полоненими не зупинить нові арешти кримських татар в окупованому Росією Криму», — Ахтем Чийгоз

«Всі ми родичі полонених, які не зважаючи на обіцянки влади, досі не потрапили у списки обміну і впродовж довгих років знаходяться в полоні. Ми раді, що відбувається черговий обмін, але нам набридло бачити, як у списки на обмін потрапляють люди, які не мають стосунку до конфлікту на Донбасі. І після чергового обміну заливатись сльозами», — заявила Тетяна Матюшенко.

«Пане президенте, скажіть, чи збираєтеся ви повертати мою маму додому. Можливо настав час почути нас і поговорите», — додає Ізабелла Пєх.

Після звістки про прийдешній обмін і оголошення у ЗМІ попереднього списку осіб, яких планують повернути, до президента звернулися рідні тих бранців, які досі залишаються в тюрмах окупантів. Записали відео, у якому попросили пояснити, чому знову забули про їхніх близьких.

За останніми даними, з окупованих територій мають повернутися два десятки осіб, приблизно стільки ж ми віддамо бойовикам. Усі звільнені пройдуть обов'язкову обсервацію.

Схожі новини