Передплата 2024 «Добра кухня»

Непокаране зло породжує ще більше зло, - батько загиблого Героя Небесної Сотні про звільнення ексберкутівців

  • 29.12.2019, 15:34
  • 1 168

Чинна влада робить все для того, щоб розвалити справу розстрілу Героїв Небесної Сотні та перекрутити події Революції Гідності.

Про це в ефірі «Прямого» заявив батько Героя Небесної Сотні Роман Гурика Ігор Гурик.

«Якщо наша держава відпускає людей, і є доведеним, що саме ці люди причетні до вбивств на Майдані, то про правову державу Україна можна, на мою думку, взагалі забути. Якщо такі речі відбуваються, то не знаю, що завтра нашу країну взагалі може чекати і як взагалі будуть відбуватися події. Будь-хто може вийти будь-де і когось вбити — і він буде просто за це відпущений. Це просто взагалі не вкладається і слів немає», — заявив Гурик.

За його словами, «взагалі, ця ситуація показує те, що ця влада, яка зараз є, робить все для того, щоб розвалити цю всю справу і перекрутити всі ці події».

«Але я вам скажу одне. Рідні і кожен з нас знає, за що йшли. І більшість українців розуміють, що Небесна сотня йшла боротися за те, щоб якраз наша держава була правовою, щоб кожна людина себе почувала рівною з іншими, незалежно від статків, від віку чи від якихось посад, які займає. І це цивілізована держава, це якраз те майбутнє, за яке вони пішли боротися. А те, що зараз у нас відбувається — це просто мрак якийсь. І мені дуже шкода, і навіть тяжко уявити, що нас може чекати, якщо вже зараз таке відбувається в нашій країні», — наголосив Гурик.

Також він додав, що «зараз треба робити все, що тільки можливо, звертатися в будь-які інстанції, в будь-які суди, тому що непокаране зло породжує ще більше зло. І все одно, незважаючи на те, що відбувається, все одно треба добиватися справедливості. І якщо ми це зробимо, то це докаже всім іншим, що правду можна вибороти».

Нагадаємо, як писав «ВЗ» п’ятеро колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» — Павло Аброськін, Сергій Зінченко, Олександр Маринченко, Сергій Тамтура і Олег Янішевський — перебувають на КПВВ «Майорське», де невдовзі мають бути обміняні на українських полонених.

28 грудня 2019 року Київський апеляційний суд виніс ухвалу про зміну запобіжних заходів на особисті зобов’язання п’ятьом колишнім працівникам спецпідрозділу «Беркут» у справі про розстріли на Майдані.