Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гончарук розповів, що рішення залишити Авакова в уряді "дискутується і є складним"

  • 30.08.2019, 15:53
  • 444

Новобраний прем'єр-міністр Олексій Гончарук каже, що рішення залишити в складі уряду міністра внутрішніх справ Арсена Авакова було одним із найскладніших, однак очільнику МВС "окреслили червоні лінії", за які не можна переступати

Про це сказав в інтерв'ю журналістам 30 липня, інформує Українська правда

«Рішення по Авакову дискутується і є складним. Але справа, якою я і моя команда займається, узагалі не має простих рішень. Єдине що я можу сказати: ми дуже чітко окреслили червоні лінії, поговорили серйозно», — запевняє Гончарук.

На прохання висловити власну думку щодо фігури Авакова прем’єр сказав:

«Я вважаю, що Аваков зробив багато хорошого для країни в певний період часу. Водночас є багато підстав вважати, що він великий бізнесмен, який має певні свої інтереси».

Гончарук поспішив повторити свою обіцянку, що в новому уряді «красти не будуть».

«Якщо преса, громадянське суспільство будуть мати дуже конкретні претензії, ми з президентом домовились: перша серйозна підстава вважати, що модель поведінки неприпустима, і будь-яка людина (не тільки Аваков) — має піти», — наголосив прем’єр.

Серед мотивації, яка сприяла втриманню глави МВС на посаді, Гончарук вказав забезпечення чесних виборів та те, що «в країні — війна».

«В умовах війни ця людина відповідає за найбільший безпековий блок, в уряді, який досить молодий, багато людей не мають додаткового досвіду… За сукупністю всіх плюсів і мінусів команда прийняла рішення залишити пана Авакова в складі уряду».

Гончарук, однак, запевнив, що Аваков «не є незамінним» та висловив невдоволення темпами реформи поліції

«Одна з тих реформ, яка не відбулася, — це реформа поліції. „Патрулька“ була… й далі вона не пішла. Реформу кримінальної поліції треба продовжувати», — сказав прем’єр-міністр.

Гончарук повідомив, що планує наступного тижні зустрітися з Аваковим і «глибоко поговорити на цю тему».

Схожі новини