Передплата 2024 «Добра кухня»

У школах Львівщини за парти сяде на понад дві тисячі учнів більше ніж торік

У новому навчальному році у закладах загальної середньої освіти Львівщини очікують 279457 учнів, що на 2872 школярів більше ніж торік.

Про це повідомляє leopolis.news.

Про це сьогодні, 29 серпня, повідомила під час брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

За її словами, до першого класу цьогоріч підуть 29 649 дітей.

«У закладах загальної середньої освіти Львівщини успішно впроваджено держстандарт початкової освіти — „Нову українську школу“. Усі вчителі, які навчатимуть першокласників? пройшли навчання. На НУШ була скерована субвенція у сумі 89, 8 млн гривень, з них 69 млн грн — на покращення матеріально-технічної бази. За ці кошти у школах оновили парти для першого класу, закупили нову дидактику та комп’ютерну техніку. Практично усі школи Львівщини забезпечені новими меблями для першого классу», — зазначила очільниця департаменту.

Також Любомира Мандзій наголосила, що учні других класів повністю забезпечені підручниками.

«Дефіциту підручників для другого класу немає. Ми отримали близько 60% підручників для шостого та одинадцятого класів», — підкреслила Любомира Мандзій.

За словами Любомири Мандзій, до закладів професійної освіти продовжено вступ до 1 жовтня.

«У закладах професійної освіти оновлено матеріально -технічну базу. Станом на сьогодні, вони мають регіональне замовлення у межах 10,5 тис гривень. На сьогодні у закладах професійної освіти навчатимуться 7 тис учнів, але, сподіваюсь, що до 1 жовтня їхня кількість зміниться», — наголосила Любомира Мандзій.

Схожі новини