Передплата 2024 «Добра кухня»

В Антарктиді зросла кількість віслюкових пінгвінів

  • 25.04.2019, 19:57
  • 959

В Антарктиді зросла кількість рослинності, а саме щучника антарктичного та побільшало гніздуючих пінгвінів.

Про це розповів завідувач біологічним відділом Національного антарктичного центру України Іван Парнікоза, повідомляє УНН

Учасник сезонної експедиції, який проводив дослідження на станції «Академік Вернадський», під час антарктичного літа (лютий-квітень 2019 року), розповів, що в Антарктиді відбувається зростання зеленого покриву на острові Галіндес.

«Одна з головних змін, яку ми дослідили (під час антарктичної експедиції, на станції „Академік Вернадський“ у період антарктичного літа (лютий-квітень 2019 року) — ред.), що декілька попередніх сприятливих сезонів, викликали зростання кількості унікальної судинної рослини щучника антарктичного. Тобто, її кількість на науково-дослідному полігоні острова Галіндес зросла», — сказав Парнікоза.

За його словами, також, побільшало гніздуючих пінгвінів.

«Ми побачили, що зросла чисельність віслюкових пінгвінів, які гніздують на острові Галіндес. Це свідчить про потепління. Вони почали просування на наш острів, окупували декілька ділянок, які раніше були вкриті щучником антарктичним і дуже ефективно їх винищують. Декілька тисяч пінгвінів зараз гніздують в нашому районі. У нашому випадку на острові Галіндес — це десятка два нових гнізд», — розповів Парнікоза.

Нагадаємо, Україна фактично вклала в модернізацію української станції «Академіка Вернадського» майже 35 мільйонів гривень.

Схожі новини