Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кремлі зробили заяву щодо виборів президента України

  • 01.04.2019, 13:58
  • 614

У Кремлі вважають передчасним давати оцінку виборів президента в Україні, оскільки має бути другий тур голосування.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента Р Ф Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

«Вибори в Україні не закінчилися, має бути другий тур, тому поки давати якісь висновки офіційні рано, — сказав він. — Потрібно почекати».

Пєсков не став говорити і про ставлення до результату Володимира Зеленського, лідируючого за підсумками першого туру.

«Поки вибори не закінчилися, поки не відбувся другий тур і не знайшовся переможець виборів, говорити (про це — ред.) вважаємо передчасним», — зазначив він.

Пєсков також прокоментував слова глави комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леоніда Калашникова, який рекомендував нижній палаті прийняти заяву про невизнання підсумків виборів президента України. За словами представника Кремля, це позиція депутатів, а «по Конституції основи зовнішньої політики країни визначаються главою держави, президентом».

Пєсков також заявив, що російська сторона не направлятиме поздоровлення нікому з кандидатів в зв'язку з виходом у другий тур президентських виборів на Україні.

«Поки вибори не закінчилися, поздоровляти з виходом у другий тур, напевно, було б невірно, тому, природно, про це мова не йде — тому що переможець виборів поки не визначений на Україні», — сказав представник Кремля.

Схожі новини