Передплата 2024 «Добрий господар»

Її величність Єлизавету І І, королеву Британії «прописали» в українському селі

  • 18.03.2019, 15:34
  • 861

На Дніпропетровщині в селі Єлизаветівка Петриківського району з’явилася площа королеви Великобританії Єлизавети І І.

Таке рішення ухвалили депутати місцевої ради «на знак вдячності та поваги щодо принципової позиції королеви з невизнання анексії українських територій».

Про це повідомляє у «Фейсбуці» сільський голова Єлизаветівки Максим Голосний, пише газета «День».

Рішення було ухвалене сільрадою ще у лютому, але оприлюднено його лише зараз. Сільський голова каже, що треба було все зважити. Незабаром у селі планують відкрити ще й пам’ятний знак, на якому буде зображено королівський герб.

Невелика площа імені Єлизавети І І в селі Єлизаветівка розташована перед сільрадою. На ній є парк і дитячий майданчик. Житлових будинків немає, тому перейменування не створить для жителів проблем, каже Максим Голосний. «Депутатська комісія запропонувала прийняти відповідне рішення, адже українці ніколи не дякували таким чином міжнародним партнерам за підтримку. Я підтримав її. Тепер питання стоїть про відкриття пам’ятного знака з емблемою королівської родини. Оскільки зображення членів королівської родини можливе лише за їхньої згоди, ця процедура є нешвидкою і потребує певного часу. Зараз ми працюємо над концепцією пам’ятного знака — це має бути щось креативне, враховуючи, що йдеться про королівську родину», — зазначив Максим Голосний.

На відкриття меморіального знака в Єлизаветівку планують запросити представників Великої Британії. Фінансувати пам’ятний знак збираються не з місцевого бюджету, а за спонсорської підтримки місцевих бізнесменів. Причому з бездоганною репутацією. Сам сільський голова Максим Голосний у січні-лютому цього року, як представник місцевого самоврядування та людина з активною життєвою позицією, був запрошений до Великобританії. З своєї поїздки до Туманного Альбіону він привіз багато вражень та новий досвід, який збирається втілювати на батьківщині.

Схожі новини