Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вбивство Гандзюк: Мангера відсторонили від посади голови Херсонської облради

  • 06.03.2019, 09:51
  • 588

Шевченківський районний суд у Києві на місяць відсторонив від посади голови Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

ГПУ просила відсторонення на 2 місяці. Причиною цього назвали ймовірний тиск, який Владислав Мангер, перебуваючи на посаді, здійснюватиме на чинних та потенційних свідків у справі. Зокрема, він може тиснути на працівників Херсонської обласної ради.

Прокуратура також заявила, що, перебуваючи на посаді, Мангер може знищити докази та перешкоджати слідству.

Щодо задоволення відповідного клопотання адвокати заперечували. Вони наголосили на тому, що що прокуратура немає достатньої кількості доказів причетності Мангера до вбивства Гандзюк. На їх думку, прокуратура намагається зняти Мангера як представника опозиційної сили з посади перед виборами в Україні.

Також адвокати заявили, що жоден з працівників обласної ради не є свідком у справі, а посада підозрюваного передбачає лише організацію роботи 30 осіб депутатського корпусу.

Сам Мангер заявив, що справа є політично вмотивованою, а свідків, про яких говорить прокуратура, він не знає і не може на них впливати. Він також додав, що одразу після вручення підозри збирався піти у відпустку на час розслідування.

Відповідне рішення може бути оскаржене в апеляційній інстанції. Адвокати заявили, що подаватимуть апеляцію.

Схожі новини