Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українців закликають долучитися до флешмобу в соцмережах на підтримку полонених моряків

  • 25.12.2018, 16:35
  • 812

На підтримку українських військовополонених моряків у соцмережах стартував флешмоб «Жовто-блакитний кораблик — на ялинку».

Про це повідомляється 25 грудня на сторінці заходу в Facebook.

Акція триватиме до 7 січня 2019 року.

«Всесвітній рух патріотів України звертається з ініціативою до українців і друзів України, до всіх людей доброї волі: у солідарність з українськими моряками, захопленими в полон 25 листопада під час збройної агресії РФ у районі Керченської протоки, прикрасити свої будинки і новорічні ялинки жовто-блакитними паперовими корабликами», — розповіли організатори.

У соціальних мережах просять виставляти фотографії з хештегом #Жовто_блакитний_кораблик_на_ялинку і відправляти їх у групу Всесвітнього руху патріотів України в Facebook.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту 21-го утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Схожі новини