Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українського омбудсмена Денісову знову не пускають до Сенцова (ОНОВЛЕНО)

  • 28.06.2018, 10:25
  • 874

Уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова прибула до міста Лабитнангі, де у колонії утримують незаконно ув’язненого українського режисера Олега Сенцова.

Як повідомляє УНІАН, наразі Денисову не пропускають до в'язниці.

Російська омбудсмен Тетяна Москалькова, яка також мала приїхати до Лабитнангі, наразі відсутня. По прильоту до аеропорту Салехарда, вона відмовилася їхати разом з Денисовою. Наразі її місце знаходження невідоме.

Пані Денісова зазначила, що наразі її не пускають до колонії, вона сказала, що продовжувала стукати у двері, їй повідомили, що «передали інформацію про її прибуття», і сказали чекати, передає Громадське.

Омбудсмен розповіла, що повз неї на територію проїхала уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, проте «навіть не зупинилася, щоб перебалакати».

Денісова також наголосила, що на міці біля колонії присутні українські журналісти з «УНІАН», телакалу «1+1», «Україна» та «Прямий». Їх також не пускають.

На питання, чи є якісь шанси, що українська омбудсмен відвідає все ж таки Сенцова, пані Денісова відповіла, що «шанси цього наближаються до нуля».

Водночас сама Москалькова опублікувала в Instagram світлину з території колонії.

«Приїхала в ВК „Білий ведмідь“ разом з уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолієм Саком для зустрічі з Олегом Сенцовим», — йдеться в описі до фото.


Як писав «ВЗ» Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, День Конституції відзначатиме сьогодні у Лабитнангі (РФ), куди український омбудсмен поїхала, щоб зустрітися з політв’язнем Олегом Сенцовим.

Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй не дозволили зустрітися з жодним із українських політв'язнів — зокрема відмовили у допуску до Олега Сенцова, який голодує в російській колонії вже 46 днів, до Романа Сущенка, Миколи Карпюка.

Схожі новини