Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Росія викидає своїх громадян в утиль», — Геращенко про обмін заручників з РФ

  • 06.06.2018, 18:13
  • 532

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко заявила, що у середу повторно направила до Росії запит про обмін 23 затриманих за тероризм росіян на українських політв’язнів, яких тримають у РФ.

Про це вона написала в Facebook.

«Схоже, в Москві чемпіонат з футболу розпочався довчасно. Одне відомство відфутболює до іншого, один чиновник до другого питання про 23 росіян, засуджених чи затриманих в Україні за тероризм, участь у війні і шпигунство. Футбол „по- русски“ — це відфутболювати своїх громадян, викидати їх в утиль як здуті і використані, вже не потрібні м’ячі», — обурюється депутат.

За її словами у Мінську представник РФ в тристоронній контактній групі Борис Гризлов заявили, доля 23 затриманих у Україні росіян це не тема мінських переговорів, а заступник міністра МЗС РФ заявив, що від України не надходили жодні пропозиції про обмін.

«Що ж. Сьогодні ще раз офіційно надіслала представникам РФ в Мінських групах листа з прізвищами, з проханням надати Україні офіційну відповідь щодо можливості передачі 23 росіян в обмін на українців — політв"язнів Кремля. Також прошу МЗС України ще раз офіційно продублювати цей лист і пропозицію на МЗС РФ. Цікаво, як вони ще й ці листи будуть футболити і коли дадуть відповідь? Ми своїх НЕ КИДАЄМО. Росія своїх футболить. В цьому і різниця, в цьому і проблема», — зазначила Ірина Геращенко.

Схожі новини