Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Трампа обговорюють посилення закону про зброю – Білий дім

Тепер ретельніше перевірятимуть минуле потенційних покупців вогнестрілів

Президент Сполучених Штатів Америки мав розмову зі сенатором-республіканцем Джоном Корніном з приводу спільного двопартійного проекту, який передбачає ретельніший аналіз минулого осію, які бажають придбати зброю. Зустріч відбулася після того, як стало відомо, що запідозрений у «флоридській стрілянині» мав дозвіл на зброю. Учні тепер вимагають досколанішого контролю у справі придбання та володіння зброєю.

«Під час розмови довкола змін законодавства, які обговорюють, президент заявив, що підтримує зусилля для вдосконалення «фонів» (тобто минулого«ВЗ») осіб, які бажали б придбати зброю», - заявила у понеділок прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Наразі ліцензовані федеральні дилери зобов’язані перевіряти усіх, хто зголосився купити зброю. Потенційний покупець має подати ідентифікатор, заповнити форму з персональними даними та кримінальними/некримінальними фактами своєї біографії. Ця інформація відтак надходить до спеціального підрозділу ФБР NICS.

Минулого року у США було зафіксовано 25 мільйонів схожих заявок. Система, однак, не є досконалою, позаяк федеральні службовці зобов’язані надавати NICS інформацію й про світоглядні переконання чи проблеми з психічним здоров’ям потенційних покупців зброї.

«Дірки» у системі детально аналізувалися минулого року. Зокрема, наводився приклад, коли у випадку масової масакри у церкві Sutherland-Springs (Техас) (26 жертв) федерали не знали про факти насильства у сім’ї злочинця.

Схожі новини