Передплата 2024 «Добра кухня»

Ситник заявив про загрозу зриву електронного декларування доходів в Україні

  • 08.02.2018, 07:28
  • 994

На думку директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, орган відповідальний за електронне декларування доходів українських чиновників так і не почав повноцінно працювати

Про це він повідомив в інтерв'ю Reuters.

"Орган, відповідальний за перевірку цих декларацій, просто не працює. Це неприємна обставина, тому що електронне декларування могло б стати дуже ефективним інструментом боротьби з корупцією, але, на жаль, оскільки цей орган (НАЗК) ніколи не був створений, фактично так і не почав свою роботу, цей інструмент зараз під загрозою", - сказав Ситник.

Директор НАБУ висловив упевненість, що створення незалежного антикорупційного суду в Україні залежить від політичної волі керівництва держави.

У НАЗК заяву Ситника не коментували.

Система електронного декларування запрацювала в повному режимі 1 вересня 2016 року, а її робота не була бездоганна – під час кожного періоду подачі декларацій у НАЗК в системі траплялися збої. Чиновники скаржилися, що не можуть заповнити е-декларації на сайті НАЗК, оскільки Єдиний державний реєстр декларацій працював несправне.

Схожі новини