Передплата 2024 «Добра кухня»

Пішов у відставку заступник директора ФБР, якого критикував Трамп

  • 30.01.2018, 11:38
  • 790

Заступник директора ФБР Ендрю Маккейб пішов у відставку, Трамп критикував його за потенційний конфлікт інтересів у розслідуванні щодо Клінтон.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на джерела.

Маккейб у березні 2018 року планував вийти на пенсію. Проте, як відмічає CNN, з урахуванням відпустки він має право покинути свій пост раніше. ФБР продовжить платити Маккейбу зарплату до березня, поки він не піде на пенсію.

Дональд Трамп і представники Республіканської партії критикували Маккейба за потенційний конфлікт інтересів в розслідуванні ФБР про втручання Росії в американські вибори.

Неприязнь Трампа до Комі почалася в жовтні 2016 року, коли ЗМІ з'ясували, що дружина Маккейба, балотуючись в законодавчі збори штату Вірджинія від Демократичної партії, отримала пожертвування в $500 тисяч від губернатора Тері Маколіффа, близького соратника Хіларі Клінтона. Маккейб незважаючи на це, курирував розслідування проти Клінтон.

Маккейб був близьким соратником колишнього директора ФБР Джеймса Комі і як його заступник мав відношення до розслідувань ФБР про вибори в США в 2016 році: про порушення Гіларі Клінтон правил службового листування в ході передвиборної кампанії і про передбачувані зв'язки людей з оточення Дональда Трампа з Росією.

Схожі новини