Передплата 2024 «Добрий господар»

Створює іграшки однією голкою!

Світлана Колесник з Запоріжжя виготовляє маленьких тварин та у натуральну величину

Кіт Бетховен та щур. Фото Світлана Колесник
Кіт Бетховен та щур. Фото Світлана Колесник

Світлана Колесник з Запоріжжя виготовляє іграшки з вовни. У її творчій колекції багато тварин та смішних комах… Кота Бетховена майстриня зробила для виставки, яка наступного року відбудеться у Німеччині. Чи потрапить Бетховен на виставку, залежить від журі (наразі робота проходить перший етап голосування). Виглядає вовняний кіт наче живий!

— Я 28 років працювала заготівельником верху взуття. А рукоділля мені завжди подобалось, — розповідає Світлана Колесник. — Коли спробувала робити іграшки з вовни, зрозуміла: «це моє!». Займаюсь цією справою чотири роки. Коли захопилась, думала, що це не надовго, але мене досі не відпускає, це як «іграшко-терапія» (усміхається. — Авт.).

Валяння — надзвичайно складний вид творчості, кожна робота створюється лише однією голкою! Іноді працюю над роботою чотири місяці. Але зараз такий час, що я майже повністю відійшла від «няшних» (милих) іграшок, в основному роблю реалістичних тварин, іноді роблю людей. Це цікаво і відповідає моєму внутрішньому стану.

Майстриня була на виставці у Празі разом з засновницею творчої студії "Біла птаха" Вірою Бочарь.
Майстриня була на виставці у Празі разом з засновницею творчої студії "Біла птаха" Вірою Бочарь.

У 2019 році вперше брала участь у проєкті «За рамками», який відбувся у Запоріжжі. Потім у мене була персональна виставка. Нещодавно брала участь у виставці ляльок у Празі. Вперше виставила на конкурс три роботи, і вони посіли призові місця. Було дуже приємно.

Кота Бетховена я зробила для виставки, яка у кінці квітня наступного року відбудеться у Мюнстері (Німеччина), але наразі не знаю, чи пройде він перший етап голосування журі. Побачимо. Кіт дуже складний, але улюблений!

— А ви робите домашніх улюбленців по фотографіях, які вам надсилають господарі? Може, і своїх улюбленців теж зробили у вигляді іграшок?

— Звичайно! Хоча люди по-різному ставляться до такої творчості, дехто бачить це по-іншому… Але багатьом все ж подобається, вони замовляють маленьких тваринок, або у натуральну величину.

Смішні комахи..
Смішні комахи..

У мене вдома живе собака і кіт. Мені з ними і так весело (усміхається. — Авт.).

Роботи пані Світлани виглядають реалістично.
Роботи пані Світлани виглядають реалістично.

Схожі новини