Передплата 2024 «Добрий господар»

А на стіні - ялинка!

Виглядають такі роботи як художні картини

Львівська художниця Галина Посмітюх опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці оригінальні ялинки ручної роботи. Їх майстриня виготовляє зі справжніх гілочок і приклеює на спеціальну дошку. Такі ялинки у вигляді картин вішають на стіну.

— Уперше таку ялинку я зробила для себе, колежанки й братової років зо п’ять тому, — розповіла художниця. — Усі казали, що це справді «моя» ялинка, вписалася у мій інтер'єр. Потім їх поча­ли замовляти у мене знайомі… Така ро­бота приносить мені величезне задово­лення. Цього року зробила десять таких ялинок, працювала два місяці. Улітку я роблю заготовки гілочок, висушую їх, а потім наклеюю на дошку. Гілки мають бути легкими, щоб тримались на карти­ні. Деякі гілочки привожу з моря, тоді їх не фарбую, море їх підшліфовує…

— Це доволі копітка робота, — каже пані Галина. — Кожну гілку треба підібра­ти, щоб вона пасувала. Працюю з кусач­ками, то потім на руках мозолі. Далі під­бираю підсвітку на батарейках, щоб усе естетично виглядало і не було дротів на стіні. Якщо ялинка у теплій кольоровій гамі, то використовую у таких самих ко­льорах підсвітку. Ялинку декорую.

Торік був попит на ялинки у пудро­вих та м’ятних відтінках. Цього року усі замовляють у червоному й синьому кольорах… Такі ялинки і місця не займають, і виглядають оригінально, по-святковому. Вартість — 2,5−3,5 тисячі грн (залежно від розміру й складнос­ті роботи). Дехто замовляє в одному стилі ялинку, різдвяний вінок на две­рі і композицію з дерев’яних коробок з підсвіткою. Хто живе у будинку, за­мовляє декоровані гілки на камін або на сходи.

Схожі новини