Передплата 2024 «Добра кухня»

«У нас уся родина співуча»

9-річна Анастасія Димид із піснею «Квітка» перемогла в Національному відборі на Дитячий пісенний конкурс «Євробачення-2023»

Фото пресслужби
Фото пресслужби

Анастасію Димид обрали серед понад 140 претендентів, які подали заявки на участь у Нацвідборі. Спочатку дівчинка потрапила у десятку на прослуховуванні, а потім — у п’ятірку фіналістів. У фіналі Нацвідбору журі віддало Анастасії 4 бали, а глядачі - 5 балів. Тепер Анастасія представить Україну на Дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2023», що відбудеться 26 листопада в Палаці «Нікая» у французькій Ніцці - з піснею «Квітка», яку для неї написала Світлана Тарабарова.

Анастасія народилася у селі Гошеві на Франківщині. Дівчин­ка займається вокалом з п’яти років. Навчається у Гошівсько­му ліцеї. Двічі на тиждень від­відує репетиції у Долинському міському будинку культури. Крім вокалу, навчається гри на фортепіано. Про юну перемож­ницю та її талант журналістці «ВЗ» розповіла мама дівчинки Уляна Димид.

— Пані Уляно, з якого віку Настя займається вокалом?

— Їй було лише 2 чи 3 роч­ки, коли почала брати до рук дитячий мікрофон та ходити з ним кімнатою, наспівуючи ан­глійську дитячу пісню Finger Family. Років з п’яти ми почали публікували її співи у соцмере­жах. Тоді Настю почали запро­шувати на конкурси та фести­валі, і вона почала займатися вокалом.

— Хто зауважив, що у дівчинки талант?

— Загалом, родина у нас спі­вуча. У мого батька, наприклад, є музична освіта: молодим він зі своїми братами створив гурт — грали у сільському клубі. Моя мама також співала у хорі та вокальному ансамблі, їзди­ли на різні виступи… Настин талант до співу першою помі­тила я — сама спочатку і вчила її співати. Вже у шестирічно­му віці ми відвели її на вокал у Долинський будинок культури до викладачки Галини Курус, а згодом і в музичну школу, де Настя вивчає академічний спів у Надії Андріїв.

— Чи вперше бере участь у Національному відборі на дитяче «Євробачення»?

— Так. Ідея податися на ди­тяче «Євробачення» належить нашій викладачці вокалу — Га­лині Курус, однак рішення ми приймали втрьох — Настя, я і пані Галина. Ми сіли, все обду­мали, проговорили і вирішили, що будемо пробувати. Цього­річ були спрощені умови подачі заявок, не обов’язково було подавати авторську пісню, тому мали можливість пройти з «кавером».

— Як вчиться ваша донечка у школі? Чи однокласни­ки їй заздрять? Як вчителі сприйняли її перемогу?

— У школі Настя вчиться на «відмінно», дуже старанна та дисциплінована, має багато друзів. Перемогу і вчителі, і діти сприйняли радісно: усі вітали, обіймали, бажали успі­ху. Казали, що справедливість усе-таки є і Настя заслужено виборола перемогу. Заздрості від однокласників, думаю, не­має, її всі люблять і добре до неї ставляться.

Схожі новини