Передплата 2024 «Добрий господар»

«Мені це треба! Хочу, щоб москалі зовсім пішли з України»

7-річна Іринка Васильєва виготовляє віночки і збирає кошти на допомогу ЗСУ

Українські діти щодня демонструють мужність і щедрість. Хтось виготовляє і продає лимонад на вулиці, і виручені кошти передає волонтерам на потреби армії, хтось вишиває рушники та ікони… А Іринка Васильєва з Рівного вигадала свій вид заробітку і допомоги хлопцям на передовій. Попри те, що Іринці лише 7 років, вона вже справжня майстриня. Дівчинка власноруч виготовляє віночки і збирає гроші для ЗСУ. Вже подарувала українським військовим два авто та тепловізори, а зараз мріє ще про "Джавелін".

Її тато, 32-річний Олександр Васильєв з 14-тої окремої механізованої бригади, загинув 27 березня на Миколаївщині. А ще раніше, 2014-го рашисти забрали життя у її рідного дядька.

Іринка пригадує, як торік, у день її народження, татко виніс святковий тортик зі свічками. А цього року на її день народження тата вже не було. Він загинув, захищаючи Україну. «Мій татко був красивим, смішним, лоскотав мене своєю бородою…».

Щоб діти не втрачали рідних на війні, Іринка вирішила і сама наближати перемогу. «Мені це треба, - каже Іринка, - щоб сюди москалі не прийшли, хочу, щоб вони зовсім пішли з України!».

Свої віночки дівчинка продає за 100 гривень, але люди, знаючи, на що саме збирає дитина, дають за віночок значно більше. Скільки вже їх зробила, навіть не знає. «Скільки зробила і скільки заробила – не рахую. У мене мама бухгалтер. Я спочатку збирала на перший тепловізор, потім - на другий, а тепер збираю вже на третю машину», - каже юна волонтерка.

- Перші дві машини, на які збирала Іринка, незабаром вирушать на фронт, - каже пані Вікторія - мама Іринки. - А тепер збирає на третю. От вже назбирала 1000 євро.

Але Іринка має ще дуже велику мрію – зібрати кошти на «Джавелін». «Я їй казала, що це дуже дорого. Та й його взагалі складно придбати», - каже пані Вікторія.

Але Іринку це не зупиняє. Дівчинка має намір написати листа керівництву України, щоби їй розповіли, де і як можна купити "Джавелін".

- А ти знаєш, що таке «Джавелін»?

- «Джавелін» - це така штука, яку наші хлопці кладуть собі на плече і стріляють у москалів.

Схожі новини