Передплата 2024 «Добрий господар»

Коли Наталя прозріла, подивилася на Ігоря і сказала: «Який ти гарний!»

У львівській лікарні відбулася весільна церемонія переселенців з Донеччини

У Львівській лікарні Святого Луки (колишня 8-ма міська клінічна лікарня) сьогодні відбулася зворушлива церемонія одруження пацієнтки лікарні Наталі та її обранця Ігоря Савчука.

Лунав урочистий марш Мендельсона, було шампанське, дружба і дружка, крики «Гірко!», традиційне ставання на вишитий рушник (молода стала перша). Молодят «розписав» головний лікар лікарні Св. Луки Василь Трунквальтер.

Головний лікар лікарні Св. Луки Василь Трунквальтер ( у центрі) "розписує" молодят. Фото автора
Головний лікар лікарні Св. Луки Василь Трунквальтер ( у центрі) "розписує" молодят. Фото автора

Савчуки – переселенці зі селища Лиман, що на Донеччині, переїхали до Львова, коли почалася війна. Львівські лікарі врятували жінці зір. Наталя мала вроджену катаракту (помутніння кришталика) на два ока і практично з віку трьох років майже нічого не бачила. І двадцять років не було ні можливості, ні коштів зробити операцію на очі.

Операцію на очі Наталі робили у Центрі мікрохірургії ока, а оскільки переселенці зовсім не мали грошей, операцію зробили абсолютно безкоштовно! Суму у 40 тисяч гривень оперативно зібрали волонтери.

Подружжя має вже трьох маленьких донечок, дві останні, Вероніка і Валентина, - дочки Ігоря.

«Одружитися ми думали вже давно, але все не було нагоди – то діти, то був на заробітках, а потім почалася війна, - розповідає Ігор Савчук. - Наша друга донечка народилася 23 лютого, а наступного дня – війна! 24-го ввечері вдарили по Лиману, бомбили Ізюм.

Ще деякий час ми були там, бо Наталя лежала в лікарні з запаленням нирок. Люди з селища вже почали виїжджати – хто за кордон, хто куди. Ми з кумом вирішили, що треба й нам виїжджати, бо вже почалися сильні прильоти. Кум Ігор зі сім'єю забрав нас і поїхали до Мирнограда. Там побули три тижні, але вже й туди почав підходити фронт. Почалася загальна евакуація з Донецької області. Можна було їхати за кордон, але ми не хотіли і приїхали 7 квітня до Львова. Я сказав Наталі – давай тобі зробимо зір і одружимося! Інакше не може бути!»

Волонтери вже на вокзалі у Львові порадили Савчукам звернутися у 8-му лікарню.

Оселилася пара у Підбірцях, де винаймають помешкання. У лікарні оперативно допомогли, і вже через п'ять днів жінка була прооперована і до неї повернувся зір!

«Я до того взагалі не бачила Ігоря – чи гарний він, чи не гарний, - розповіла Наталя. – Пізнавала його за запахом…». А Ігор пригадує: «Вона коли почала бачити, подивилася на мене і каже: «Який ти гарний!»

Ігор розповів, що роботу він ще не знайшов, але подружжя планує залишитися у Львові, щоб будувати нове життя. Тут вони вже завели багато друзів, тут їм дуже подобається.

Схожі новини