Передплата 2024 «Добрий господар»

У трирічному віці Джамала заявляла, що стане співачкою

  • 12.05.2016, 16:00
  • 3 795

Невідомі факти з життя української співачки

У цьогорічному конкурсі Україну на «Євробаченні-2016» буде представляти самобутня і неординарна співачка Джамала. «ВЗ» неодноразово писав про те, у якій конкурентній боротьбі цій співачці вдалося вибороти право, щоб представляти Україну на цьому важливому пісенному конкурсі з піснею «1944», присвяченій депортації кримських татар у 1944 році. Джамала, згідно з жеребкуванням, співатиме у другому півфіналі, що відбудеться 12 травня. Ми щиро віримо у її перемогу і сподіваємося, що українці, які живуть за кордоном, віддадуть свої голоси цій чудовій співачці. Напередодні конкурсу Джамала зустрілася у Стокгольмі з українською громадою. У соцмережах співачка виставила свої фото з цієї теплої зустрічі. Про те, якою співачкою є Джамала, ми розповідали неодноразово. Цього разу розкриємо співачку з іншого, мало відомого боку.

У дитинстві Джамала мріяла стати співачкою. Мама їй розповідала, що вже у трирічному віці вона заявляла, що колись стане співачкою. Пригадує з дитинства короткий період, коли хотіла стати ще й ветеринаром і лікувати тварин. На подвір’ї у неї завжди були коти і собаки з дивними кличками — Маркізи, Султани, Нотки, Дієзи, Бемолі…

У школі Джамалу називали Сусаніта Гонсалес Санчес — через те, що дівчинка дуже любила іспанську музику і завжди робила собі хвости з трояндами і одягалася у яскраві речі.

Джамала не любить готувати. «Мабуть через те, що не люблю стояти біля плити, відрізняюся від усіх східних жінок. Можу зварити український борщ, приготувати кримськотатарські страви чи італійську пасту, однак не отримую від цього процесу жодного задоволення. Кулінарія — це ж мистецтво, а я не можу ставитися до цього легковажно», — сказала співачка.

Позбулася нігтя на мізинці, бо рятувала дитину. Якось у Барселоні побачила, як на самокаті на шаленій швидкості мчить п’ятирічна дівчинка. Джамала встигла її піймати, коли дитина падала обличчям до асфальту, але у цей момент зірвала собі ніготь на мізинчику. «Було дуже боляче, — згадує співачка. — Батьки дякують, а півнігтя висить на моїй руці, з якої скапує кров».

Попри те, що, окрім музики, страшенно любить тварин, зі спортом співачка не дружить. Спортзали оминає. Періодично займається йогою, але не так часто. Каже, заважають лінощі. Зате любить плавати. І не відмовляє собі у їжі. На дієтах ніколи не сиділа. Чому не набирає зайвих кілограмів? Бо фітнес їй замінює сцена: за один виступ може позбутися двох-трьох кілограмів.

Щоб здійснилося те, чого так сильно хоче, має вдома «дошку побажань». До неї прикріплює записочки зі своїми відвертими побажаннями і цілями. Задовго до поїздки у Юрмалу на «Нову хвилю» намалювала свою перемогу — себе на сцені з призом у руках. Пізніше забула про той папірець. Знайшла його через кілька років випадково під час переїзду з однієї квартири на іншу. Як з’ясувалося, її побажання тоді спрацювало! «Але цього треба дуже сильно захотіти. І не просто хотіти, а докладати зусиль, щоб воно здійснилося», — каже вона. Варто було Джамалі два роки тому попросити у Діда Мороза собаку і новий уряд, як за кілька днів у неї з’явився померанський шпіц Баду, а незабаром в країні змінився і уряд.

Джамала переконує, що знає рецепт щастя. «Щастя для мене — це коли нема ненависті між людьми, серед яких я живу. Коли люди приязно ставляться одне до одного. Не обов’язково любити. Важливо поважати іншу людину».

Схожі новини