Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві здають в оренду квартиру в «стилі Пшонки»

За таке помешкання, де все із «золота», треба викласти 2 тисячі доларів на місяць. Якщо купити — 330 тисяч доларів

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

У Києві здають в оренду квартиру, інтер'єр якої оформлений у «стилі Пшонки» — дорого-багато. У санвузлах — декоровані панно з підсвіткою, у душовій — мозаїка, а сантехніка італійська. Підлога «Пшонки"-квартири вкрита італійським мармуром, стіни із позолоченого декоративного тинькування та декоративної ліпнини з гіпсу, меблі виготовлені за авторським дизайном із дорогих матеріалів… Не квартира, а музей-палаццо…

Рієлтори кажуть, це дизайнерський ремонт, завершений у 2021 році… У помешканні площею 80 метрів квадратних досі ніхто не жив. Наразі окрім їдкої критики українців, це багате помешкання не має попиту серед потенційних орендарів.

Квартира з утепленим балконом розташована неподалік палацу «Україна». Місячна оренда— 2 тисячі доларів. Якщо її придбати — 330 тисяч доларів. В цій же багатоповерхівці продають схожу «золоту квартиру», просять за неї трохи дешевше — 250 тисяч доларів.

Київський рієлтор Сергій Курганов каже, що ціна квартири в «стилі Пшонки» цілком виправдана, оскільки ситуація на ринку нерухомості у Києві змінилася — багато помешкань подешевшали (оренда та купівля), оскільки ситуація з безпекою критична. «Квартира коштує таких грошей, — каже він. — Тільки тепер треба знайти тих, кому сподобається таке житло. Як кажуть: на смак і колір усі фломастери різні. Гадаю, знайдеться людина, яка буде її винаймати».

Львівська рієлторка Ірина Яремко розповіла для «ВЗ», що у Львові на квартири в «стилі Пшонки» немає ні попиту, ні пропозиції. Тут такі помешкання вважають несмаком.

«Дві тисячі доларів в місяць на оренду квартири не виділить навіть іноземна компанія для свого працівника, — наголошує пані Ірина. — Цінність оренди помешкання в час війни змінюється. Зважають на дві речі — безпеку, а саме — чи є в будинку якісне укриття. Друге — відіграє роль відімкнення електрики: генератори, перші поверхи. Квартири у Львові в „стилі Пшонки“ не є популярним ні серед іноземних орендарів, ніж серед багатих вимушених переселенців, ні серед місцевих, які можуть собі дозволити дорогу оренду».

У попиті — квартири у новобудовах Львова з сучасним євроремонтом, з якісними меблями та сантехнікою. Серед нових вимог потенційних орендарів — щоб було укриття. Якщо помешкання орендує сім'я з малою дитиною, то є запит на квартири на першому поверсі.

«Цікавляться квартирами у Львові з якісним ремонтом у світлих тонах, стриманому стилі та з мінімальною кількістю меблів, — каже рієлторка. — Оренда такої однокімнатної квартири в новобуді коштує 400−500 доларів. Якщо в старому будинку, де немає індивідуального опалення — 300 доларів. На двокімнатні квартири майже немає попиту. У Львові затишшя на ринку нерухомості. За останніх два місяці попит на оренду квартир знизився. Це пов’язано з тим, що виселилися орендарі з Харкова, Херсона (хтось поїхав до Європи, хтось повернувся до дому). Студентів зараз немає, квартири пустують».

Схожі новини