Передплата 2024 «Добрий господар»

Мешканцям зруйнованих ракетами будинків — компенсація за оренду

Гроші обіцяють і тим, хто мешкає в модульному містечку

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про виплату компенсацій на оренду квартир для мешканців чотирьох будинків на вулиці Стрийській, які найбільше постраждали від ракетного удару вночі на 6 липня. Сума компенсації залежатиме від площі помешкання, у якому жили потерпілі. Власники однокімнатних квартир отримуватимуть 10 тисяч гривень щомісяця, двокімнатних — 12 тисяч, трикімнатних — 15 тисяч гривень.

Людям, які живуть у гуртожитках чи в модульному містечку Стрий­ського парку, також обіцяють ви­плачувати такі суми компенсації. Гроші з міської скарбниці, які пе­редбачили на засіданні виконкому, скидатимуть мешканцям на банків­ські картки.

Як розповів на брифінгу пер­ший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, згід­но з рішенням виконкому, компен­сація вартості оренди передбачена для мешканців тих 4 із 17 будинків комплексу, які найбільше зруйновані. «Такі суми були затверджені на осно­ві цінової довідки Львівської торго­во-промислової палати. Допомогу для тимчасової оренди квартир люди отримуватимуть доти, поки зруйно­вані будинки не будуть відбудовані. Виконком також погодив одноразову виплату в розмірі 8 тисяч гривень — як компенсацію за вибиті вхідні две­рі у квартири в 13 будинках, де було найбільше ураження, — пояснив чи­новник. — Решту робимо разом цен­тралізовано: ставимо десь дерев’яні, а десь пластикові вікна. В будинку іс­торичного ареалу будуть, звичайно, дерев’яні вікна. У дворику будинку на Стрийській працює виїзний ЦНАП, де люди можуть подавати заяви на від­шкодування за понищені вікна, двері. Також можна звернутися у будь-який ЦНАП Львова».

Тим часом представники ЮНЕС­КО провели 3D-сканування історич­ної будівлі на вулиці Стрийській, 66, яка була пошкоджена російською ракетою. «Будівля розташована у буферній зоні об'єкта світової спад­щини ЮНЕСКО „Львiв — ансамбль iсторичного центру“, який охоплює архітектурні та художні пам’ятки середньовічного та ранньомодер­ного періодів. Зібрані дані скану­вання слугуватимуть підставою для подальшого визначення необхідних ресурсів для реконструкції будівлі, яка постраждала від ракети», — пові­домила голова Української націо­нальної комісії з питань ЮНЕСКО Еміне Джапарова.

Схожі новини