Передплата 2024 «Добрий господар»

Картопляний суп з хроном

Рецепт

Картопляний суп з хроном
Картопляний суп з хроном
  • 4 картоплини
  • 2 середні цибулини
  • 40 г вершкового масла
  • 700 г курячого (овочевого) бульйону
  • 250 мл вершків 20−30%
  • 1 жовток
  • 40 г натертого кореня хрону
  • кріп, зелена цибуля
  • сіль, чорний мелений перець

Очищену картоплю нарізати кубиками, цибулю — півкільцями. Покласти овочі в сотейник із вершковим маслом смажити, помішуючи, доки цибуля не стане прозорою (не обсмажувати). Залити бульйоном і варити на середньому вогні, поки картопля не стане м’якою (близько 20 хв). Збити блендером або пом’яти товкачем для картоплі.

Жовток збити вінчиком з вершками і вилити у суп, перемішати і нагріти, лише довівши до кипіння. Злегка остудити. Тепер додати свіжий натертий хрін.

Знову перемішати, приправити сіллю і перцем.

Налити в миски для супу, зверху посипати нарізаною зеленою цибулею та кропом.

Можна подати з грінками або сухариками з чорного хліба.

Схожі новини