Передплата 2024 «Добра кухня»

Солодкі фаршировані перці

Рецепт

Солодкі фаршировані перці
Солодкі фаршировані перці

6 стручків солодкого перцю, 10 г вершкового масла, 2 великі помідо­ри, 1 скибка тостового хліба, 100 мл молока, 1 зубчик часнику, 4 гілочки петрушки, 1 велика цибулина, 2 ст. ложки оливкової олії, 300−350 г м’ясного фаршу, прованські тра­ви — до смаку, 2 жовтки, 2 ст. ложки винного оцту, сіль, чорний мелений перець.

Можна використати будь-яке м’ясо (яловичину, баранину, свини­ну), птицю і навіть дрібно нарізану шинку.

Солодкий перець вимити, зрізати го­ризонтально верхівки. Вийняти плодо­ніжки разом із серцевиною та насінням, а також очистити від внутрішніх перего­родок.

У каструлю ємністю 3 л налити що­найменше 2 л питної води і довести до кипіння. Опустити у неї підготовле­ні стручки солодкого перцю та варити 8−10 хв.

Велику форму для запікання змас­тити вершковим маслом. Охололий пе­рець перекласти у підготовлену форму для запікання.

Помідори надрізати навхрест. Склас­ти у друшляк і кілька разів облити окро­пом. Очистити, м’якоть посікти. З ски­бочки хліба зрізати скоринку, м’якуш замочити у молоці на 10 хв, злегка від­тиснути.

У пательні нагріти оливкову олію, підрум'янити на ній посічену цибулю, додати м’якоть помідорів і смажити 3 хв. Додати м’ясний фарш, подрібнені часник з петрушкою, відтиснутий хліб та прованські трави до смаку. Посоли­ти і поперчити. Перемішати і готувати на малому вогні 10 хв. Додати жовтки, ретельно перемішати.

Солодкий перець наповнити начин­кою, скропити оцтом і запікати за тем­ператури 170°C 25 хв.

Схожі новини