Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Огірки по-фінськи

Рецепт

Огірки по-фінськи
Огірки по-фінськи

1 кг огірків, 1 л води, 12 г гірчиці (у зернах), 3 лаврові листки, 100 г цу­кру, 50 г солі, 100 мл оцту.

Вибрати щільні огірки середнього розміру.

Замочити їх у холодній воді на 2−3 год.

Простерилізувати банки будь-яким зручним способом — у духовці, на парі або в мікрохвильовій печі. Можна про­сто облити їх окропом, поклавши ложку в банку, щоб вона не тріснула.

Огірки добре вимити під струменем проточної води. Обрізати краї огірків і нарізати їх на шматочки 2−3 см.

Для маринаду з'єднати в каструлі хо­лодну фільтровану воду, зерна гірчиці, сіль, лаврове листя і цукор. Довести до кипіння і влити оцет.

Покласти у маринад нарізані огірки. Дати закипіти і проварити огірки в ма­ринаді 5−7 хв, зменшивши вогонь до се­реднього, кілька разів перемішати.

Через зазначений час огірки поміня­ють свій колір із зеленого на оливковий.

Розкласти огірки чистою ложкою у простерилізовані банки і залити мари­надом по шийку. У кожну банку покласти по одному лавровому листочку з мари­наду.

Закрити банки з огірками прокип’яченими кришками. Перевернути до­гори дном, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.

Зберігати у темному прохолодному місці.

Схожі новини