Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сира аджика

Рецепт

Сира аджика
Сира аджика
  • 500 г помідорів
  • 200 г червоного болгарського перцю
  • 30 г часнику
  • 30 г кореня хрону
  • 1 стручок гострого перцю
  • 30 мл білого винного оцту
  • 30 г цукру
  • 15 г солі

Помідори вимити, розрізати на 4 частини, вирізати жорстку частину серцевини, скласти у друшляк для стікання рідини.

Солодкий перець вимити, очистити від насіння, нарізати великими кубиками.

Корінь хрону вимити, очистити і натерти на дрібній тертці.

Часник очистити і вичавити або дрібно нарізати.

Гострий стручковий перець (краще у рукавичках) вимити, розрізати вздовж, очистити від насіння і дрібно нарізати. Залежно від гостроти перцю і смаку, кількість гострого перцю можна варіювати.

Помідори, що стекли, перекласти у глибокий посуд і подрібнити блендером, додати солодкий перець, подрібнити і перемішати масу дерев’яною ложкою.

До томатно-перцевого пюре додати часник, хрін, гострий перець і ще раз подрібнити блендером, перемішати і відставити настоюватися на 30 хв. Соус виходить трохи рідким, тому можна відокремити зайву рідину за допомогою сита.

У масу, що відстоялася, додати сіль, цукор, оцет і ретельно перемішати. Простерилізовані та охолоджені скляні банки наповнити аджикою, закрити металевими або пластмасовими кришками і поставити в холодильник.

Подавати до м’ясних, рибних, овочевих страв або намащувати на хліб. Така аджика може зберігатися в холодильнику 3 місяці.

Схожі новини