Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Аджика зі сливами

Рецепт

Аджика зі сливами
Аджика зі сливами
  • 1 кг болгарського перцю
  • 4 стручки гострого перцю
  • пів жмені слив
  • 3 головки часнику
  • 1 пучок зелені петрушки
  • 1 пучок свіжого кропу
  • ½ склянки оливкової олії
  • ½ склянки оцту 6%
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки солі
  • 2,5 кг помідорів

Овочі вимити та обсушити. Перець очистити від насіння. Під час роботи з гострим перцем використовувати рукавички! Почистити часник. Усі овочі подрібнити у блендері або змолоти на м’ясорубці. Починати з помідорів. За бажання можна з них зняти шкіру.

У великій каструлі нагріти олію, додати пюре з помідорів і трохи уварити, щоб маса була зовсім рідкою.

Тим часом подрібнити перець. Він також має бути м’ясистим і бажано червоним. Сливи очистити від кісточок і теж подрібнити. Додати перці зі сливами до каструлі і ще трохи варити.

Останніми додати зелень і подрібнений часник.

Варити ще 5 хв. Додати сіль, цукор, оцет і скуштувати.

Якщо чогось не вистачає, регулювати до смаку.

Гарячу аджику розкласти у сухі простерилізовані банки і закрити новими кришками. Перевернути банки догори дном і обгорнути ковдрою. Залишити до охолодження.

З цієї кількості інґредієнтів вийде 2,5 літра аджики.

Схожі новини