Передплата 2024 «Добрий господар»

Замість стадіону — річка Сена

На відкритті Олімпіади-2024 у Парижі очікують 300 тисяч глядачів

Величезний електронний годинник, встановлений у Парижі біля Ейфелевої вежі, показує, скільки часу залишилося до старту Олімпійських ігор. Фото news.com.au
Величезний електронний годинник, встановлений у Парижі біля Ейфелевої вежі, показує, скільки часу залишилося до старту Олімпійських ігор. Фото news.com.au

«Очікуємо, що церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі, яка відбудеться 26 липня на березі Сени, відвідають близько 300 тисяч глядачів», — повідомив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен.

Улітку 2024 року в Пари­жі уперше в історії Олім­піад урочиста церемонія відкриття літніх Ігор відбудеть­ся не на стадіоні, а просто неба, на березі річки Сени. 115 пла­вучих засобів, на яких перебу­ватимуть національні делегації, рухатимуться Сеною на відтин­ку протяжністю шість кілометрів — від мосту Аустерліца до мос­ту Єни.

Як розповів представник фран­цузького МВС, безпосередньо на березі Сени за церемонією від­криття літньої Олімпіади спостері­гатимуть близько 100 тисяч гляда­чів, які куплять відповідні квитки. А більш віддалені місця виділять для близько 200 тисяч гостей без квит­ків, але з безкоштовними вхідними перепустками.

Всюди в Парижі планують встановити великі телемоніто­ри, які дозволять містянам і гос­тям Олімпіади стежити за це­ремонією її відкриття з різних куточків французької столиці.

Цікаво, що ще у жовтні 2022 року плани організаторів були вдвічі масштабнішими. Тоді, ви­ступаючи в Сенаті, Жеральд Дарманен заявив, що у цере­монії відкриття Ігор зможуть взяти участь до 600 тисяч гля­дачів. Таку саму цифру міністр внутрішніх справ Франції нази­вав і у травні 2023-го. Але зараз організатори Ігор зазначають, що інтерес до церемонії від­криття Олімпіади в Парижі ви­явився дещо нижчим, ніж вони очікували раніше… Утім, на ді­яльність Організаційного комі­тету цей факт начебто жодним чином не впливає. «Робота з підготовки церемонії відкриття Олімпіади-2024 триває за пла­ном», — розповів пан Дарманен в інтерв'ю радіо France 2.

Як додав глава паризької по­ліції Лоран Нуньєс, під час Олім­пійських ігор у Парижі безпе­ку щодня забезпечуватимуть близько 30 тисяч поліціянтів і жандармів. А під час церемонії відкриття Ігор задіють аж близь­ко 45 тисяч правоохоронців.

Схожі новини