Передплата 2024 «Добре здоров’я»

6 корисних причин, щоб вийти на природу

  • 27.04.2024, 23:00
  • 437

Люди, які більше часу проводять на природі, менше ризикують з розвитком короткозорості

Фото з сайту pexels
Фото з сайту pexels

Зменшення психологічної втоми. Ліс, озеро чи пляж від­новлюють психологічну енергію, а природна краса надихає, що дає вторинний стимул мозку. Після гарних прогулянок по­кращується й короткотермінова пам’ять.

Збільшення креативності. Споглядання м’якої природної краси дозволяє мозку віднов­люватися й відпочивати після створених людством «нападів» сучасного життя. На природі мо­зок більш відкритий для мрій та блукань, що покращує креатив­ність.

Підвищення відчуття щас­тя. Прогулянки лісом змен­шують тривожність і поганий настрій. Будь-яке зелене при­родне середовище, не лише ліс, покращує настрій і самооцінку, а це важливий елемент для осо­бистого щастя. А якщо ще й є вода — озеро, річка — вплив на відчуття щастя ще помітніший.

Підвищення імунітету. Коли людина у вихорі фітонцидів, це покращує імунну систему зага­лом, допомагає боротися з каш­лем, застудою та грипом.

Зниження стресу. Заняття у лісі чи прогулянки у ньому змен­шують кров’яний тиск і рівень гормону стресу кортизолу, а та­кож адреналіну. І це допомагає заспокоїтися.

Покращення зору. Дослі­дження показують, що не лише морква може покращити зір. Люди, які більше часу проводять на природі, менше ризикують з розвитком короткозорості.

Микола Воля.

Схожі новини