Передплата 2024 ВЗ

США телемарафон «Єдині новини» внесли у звіт про порушення прав людини в Україні

  • 24.04.2024, 16:30
  • 617

У звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні внесли телемарафон. Конституція і закон передбачають свободу вираження думок, але влада не завжди дотримувалася цих прав. Наприклад, телемарафон дотримується урядової лінії у висвітленні війни

Фото: Час
Фото: Час

Про це йдеться в документі.

Там зазначається, що підписання президентом України Володимиром Зеленським указу про введення воєнного стану в лютому 2022 року після повномасштабного вторгнення росії дозволило запровадити подальші обмеження для ЗМІ та медіасвободи.

Держдеп США наголошує, що національний телемарафон «Єдині новини» дотримується урядової лінії у висвітленні російсько-української війни.

«Наприклад, національний телевізійний марафон — ротаційна платформа каналів, які дотримуються урядової лінії у висвітленні війни — уможливив безпрецедентний рівень контролю над телевізійними новинами в прайм-тайм», — йдеться у звіті.

У документі також згадується, що «уряд заборонив/заблокував/ввів санкції проти ЗМІ та окремих журналістів, яких вважали загрозою нацбезпеці або які висловлювали позиції, що, на думку влади, підривають суверенітет і територіальну цілісність країни».

Крім того, у звіті додають, що деякі ЗМІ повідомили про відсторонення від вигідних контрактів на наземне мовлення та тиск з боку Офісу президента ще навесні 2022 року.

Схожі новини