Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові завершився архітектурний конкурс на проєкт Меморіального комплексу військових поховань

  • 17.04.2024, 13:22
  • 1 018

У Львові завершився архітектурний конкурс на проєкт Меморіального комплексу військових поховань Героїв України

Фото: Андрій Садовий
Фото: Андрій Садовий

На конкурс подали 27 проєктів команд з різних регіонів України. Переміг авторський колектив з Хмельницього — Віктор Голубєв та Дмитро Райфшнайдер. Результати конкурсу представили у Львівській міській раді 17 квітня.

«Ми дискутували, коли і у якому форматі запустити цей конкурс. Ті, результати, які ми сьогодні показуємо, вони включають не лише результати конкурсу та метріали команди-переможця, а й наступний крок — ескіз меморіалу. Ми почали засідання дорадчої ради, де сформували додаткові пропозиції та поради. Тож архітектори вже працюють над об'єктом», — зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Основним акцентом мемріального комплексу є саме місце поховань. Простір зроблять доступним та функціональним, аби побратими могли відвідати могили Героїв. За словами Антона Коломєйцева, коректно опрацьоване питання з точки зору українських традицій поховань. Їх поєднали зі стандартами меморіальних поховань.

До слова, оцінювали проєкти і обирали переможців головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Тетяна Балукова, доктор мистецтвознавства, ректор Львівської національної академії мистецтв Василь Косів, головна архітекторка Львівщини Олена Василько, директор КП «Доля» Святослав Шеремета та інші архітектори.

Переможцям виплатять премії (фінансування конкурсу та виплата премій здійснюватиметься за кошти благодійників):

  • за 1 місце — 500 тис. грн,
  • за 2 місце — 300 тис. грн,
  • за 3 місце — 200 тис. грн.

Схожі новини