Передплата 2024 «Добрий господар»

Червоноградський район також перейменують на Шептицький

Червоноградський район на Львівщині перейменують на Шептицький

Колаж "ВЗ"
Колаж "ВЗ"

Про це повідомив у своєму ФБ нардеп від Львівщини, член парламентського Комітету держвлади, місцевого самоврядування та регрозвитку і містобудування Роман Лозинський.

«За наслідками рішень про перейменування міст комітет підтримав перейменування відповідних районів: Новомос­ковський район на Самарів­ський район, Павлоградський — на Матвіївський, Синельни­ківський — на Ріднопільський, Сєвєродонецький — на Сівер­ськодонецький, Червоноград­ський район — на Шептиць­кий район, Первомайський — на Ольвіопольський, Красно­градський — на Берестинський район. Нагадаю, що остаточно зміну назв населених пунктів затвердить своїм голосуван­ням Верховна Рада», — напи­сав Роман Лозинський.

Щодо перейменування міс­та Червонограда на Шептиць­кий, то нардеп не має сумні­ву, що Верховна Рада України таки перейменує його. Хоча значна частина червоноград­ців продовжує відчайдушно боротися за те, аби залишити стару назву міста.

Нагадаємо, згідно із ло­кальним опитуванням черво­ноградців, більшість голосів віддали «старій» назві - Чер­воноград (35% опитаних). На другому місці - Кристинопіль (29,5%). Назву «Шептицький» підтримали лише 2,7% опита­них місцян. Тому було б цілком логічно перейменувати Черво­ноград на Кристинопіль. Як це, втім, і планувалося раніше… Але у парламенті проігнору­вали думку місцевих, і комітет несподівано для всіх виніс рі­шення перейменувати Черво­ноград таки на… Шептицький.

Таке рішення викликало не­сприйняття значної частини червоноградців… Можливо, саме через волюнтаристський спосіб, у який воно було ухва­лено? За інформацією Романа Лозинського, комітет за запи­том громад та деяких народ­них депутатів розглядав пи­тання скасування рішень про перейменування Павлограда (Дніпропетровщина) і Черво­нограда (Львівщина). «Дякую членам комітету за держав­ницьку позицію, адже рішення комітету залишається без змін і міста буде перейменовано на Матвіїв та Шептицький відпо­відно», — зазначив нардеп.

Схожі новини