Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ затримала агента ФСБ, який допомагав окупантам влаштувати ракетний удар по Придніпровській ТЕС

  • 28.03.2024, 16:45
  • 432

Служба безпеки України затримала агента ФСБ рф, який планував скоригувати ракетні удари по ТЕС і військовому госпіталю у Дніпрі

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

За даними слідства, чоловік хотів встановити орієнтовну кількість українських військових, які перебували у шпиталі у Дніпрі на стаціонарному лікуванні. Він також стежив за медичним транспортом, що прибував на територію медзакладу.

Отримані дані разом з координатами об'єкта чоловік намагався передати ФСБ через анонімний чат у месенджері. За даними слідства, окупанти планували використати розвідінформацію для підготовки ракетного удару по шпиталю.

Ще однією потенційною ціллю росіян була місцева теплова електростанція. За вказівкою ФСБ фігурант знімав на свій телефон периметр ТЕС та прилеглу територію. Ця інформація необхідна була окупантами, щоб дізнатися про технічний стан об'єкта та врахувати це в підготовці нової серії повітряних атак на місто.

Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу шпиталю Сил оборони.

Як встановило слідство, агентом виявився 22-річний місцевий житель, якого в лютому дистанційно завербував кадровий співробітник російської спецслужби. Увагу окупантів чоловік привернув як активний користувач російських Telegram-каналів з пошуку швидкого заробітку. За співпрацю з окупантами фігурант отримував гроші.

Під час обшуків у помешканні затриманого правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами його злочинної діяльності, а також банківську картку з російськими грошима.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України — державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Схожі новини