Передплата 2024 ВЗ

Україна отримає € 100 мільйонів кредиту на компенсації

  • 27.03.2024, 12:50
  • 669

Україна отримає 100 млн євро кредиту від Банку Розвитку Ради Європи у межах проєкту «HOME. Компенсація за знищене майно»

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що з 25 по 26 березня заступниця міністра фінансів України Ольга Зикова взяла участь у засіданні Адміністративної Ради Банку Розвитку Ради Європи (БРРЄ), як офіційний представник від України.

Залучені кошти спрямують на підтримку механізму прямої допомоги, завдяки якому громадяни, зокрема учасники бойових дій, люди з інвалідністю та багатодітні сім'ї, отримають компенсацію за знищену внаслідок агресії рф домівку у вигляді сертифікатів на придбання житла.

Проєкт реалізовуватиметься по всій території України, підкреслили в Мінфіні.

Заступниця міністра фінансів Ольга Зикова відзначила, що в межах проєкту передбачено надання компенсації на понад 2000 житлових сертифікатів, що дозволить близько 5700 українцям отримати компенсацію за знищене житло.

«Новий проєкт для України дозволить громадянам, які отримали компенсації за знищені домівки, якнайшвидше повернутись до звичного життя», — додала Зикова.

Компенсацію надаватимуть за допомогою послуги «єВідновлення». Увесь перебіг розгляду заяви можна буде бачити у мобільному застосунку «Дія».

Нагадаємо, у червні 2023 року Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом Банку розвитку Ради Європи.

Житловий сектор України залишається одним із найбільш постраждалих внаслідок війни — загальні збитки оцінюються майже у 50 млрд доларів.

Схожі новини